Не трябва да се върши  никаква домакинска и полска работа – да

...
Не трябва да се върши  никаква домакинска и полска работа – да
Коментари Харесай

На Светли четвъртък: Неосъществените мечти и желания ще Ви се сбъднат!

Не трябва да се върши  никаква домакинска и полска работа – да не се перат и простират бели облекла, тъй като ще се слуши нещо неприятно!

По време на Светлата седмица всеки ден има богослужения, както на Великден.

Четвъртък е късметлийски ден. Светлият четвъртък е единстевен, който по традиция се счита за благополучен. Смята се, че на този ден, всички места, където живеят нечестивите сили са затворени, че по земята излизат положителни божества, по тази причина и на хората в този четвъртък им върви. Този ден би трябвало да се стартира работа, изключително тази, която нормално не ви върви от ръка. Също по този начин би трябвало да се насочи молба за изгубено желание и то ще се извърши.

Според националните вярвания обаче този ден е наименуван „ Лош “. Това е вторият ден от седемте четвъртъка до Спасовден и му се отдавало изключително внимание.

На Светли четвъртък, четвъртият ден след Възкресение Христово в местността „ Света Петка ” край Стрелча по традиция се търкалят червени яйца. Край параклиса се събират хора, като за децата това е една от най-вълнуващите локални обичаи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР